Rožmberský perník - závin s povidly a medem

Suroviny

pšeničná hladká mouka
60 dkg
mletý cukr
25 dkg
tuk
10 dkg
vejce
3 ks
vanilkový cukr
1 balíček
tekutý med
4 PL
soda
1 PL
hřebíček
1-2 ČL
mletá skořice
1/2 ČL
povidla
rozinky
ořechy
fíky
datle

Postup přípravy:

Náplň: povidla, rozinky, různé druhy ořechů, fíky, datle apod.

Cukr, tuk, vejce, med a vanilku smícháme a dokonale rozetřeme ručně nebo ve šlehači.

Na vále smícháme mouku se sodou, přidáme perníkové koření a umíchané suroviny. Zpracujeme v těsto, které je pružné a nelepí se (je možné, že bude třeba přidat mouky) a necháme alespoň 3 hodiny odpočinout v ledničce.

Pak rozdělíme asi na 6 dílů. Každý z dílů rozválíme asi na tloušťku 2-3 mm, potřeme povidly a posypeme přísadami podle chuti. Pak svineme do závinů, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírné troubě pečeme asi 3/4 hodiny. Je třeba vyzkoušet dobu podle své trouby.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist