Roudenské hovězí závitky s náplní

Suroviny

zadní hovězí maso
3/4 kg
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
sůl, mletý pepř
dle chuti
olej nebo sádlo na opečení
dle potřeby
hladká mouka
dle potřeby
vývar nebo voda na podlévání
dle potřeby
slanina
50 g
klobása
100 g
sterilované zelí
250 g

Postup přípravy:

Náplň: 50 g slaniny, 100 g klobásy, 250 g sterilovaného zelí, sůl

Nakrájené plátky masa naklepeme, opepříme a osolíme. Do středu naklepaných plátků dáme náplň, svineme je, upevníme párátky nebo nití, poprášíme moukou a na tuku opečeme. Závitky vyjmeme, ve výpeku osmahneme pokrájenou cibuli a česnek a závitky vložíme zpět. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Závitky zbavíme párátek nebo nití, šťávu procedíme na závitky a podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Pokrm doplníme zeleninovým salátem nebo kompotem.

Příprava náplně: Slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme kolečka klobásy, pokrájené sterilované zelí a sůl a spolu podusíme.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist