Rostbíf s ořechy a pikantním sosem

Suroviny

roštěnec
800 g
hořčice
1 PL
pepř
1/2 ČL
cibule
1 ks
masový vývar
1/4 l
sůl
1/2 ČL
kysaná smetana
4 PL
škrob
1 PL
vlašské ořechy
50 g
vodka
2 PL

Postup přípravy:

Tučný okraj masa nařízněte. Maso potřete hořčicí. Maso položte na rošt, podložte plechem na tuk s táckem z alu-fólie. Na tácek dejte na čtvrtky rozkrojenou cibuli a 4 lžíce vody. Vložte do předehřáté trouby. Během pečení často podlévejte horkým masovým vývarem. Nakonec osolte a pečení nechte před nakrájením 10 minut odpočinout. Výpek nalijte do kastrolku. Kyselou smetanu smíchejte se škrobem, přidejte k výpeku, nechte přejít varem. Vmíchejte drobně posekané vlašské ořechy a vodku a dochuťte.

Překvapte něčím mimořádným: oloupejte bobulky hroznového vína, krátce je na máslo poduste a horké podávejte jako zeleninu. Krokety nebo bramborová kaše se smetanou a muškátem nebo sekanou petrželkou.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist