Rolované bůčkové filety se špenátem

Suroviny

bůček
1500 g
mrazený porcovaný špenát (špalíčky)
350 g
cibule
2 ks
červená paprika
1 ks
smetana
8 ČL
česnek
2 stroužky
sůl
dle chuti
kmín
dle chuti

Postup přípravy:

Bůček zbavíme kůže a podélně rozřežeme tak, že z tukových vrstev vykrájíme masové plátky. Všechno syrové sádlo nakrájíme na pokud možno stejně velké kostičky. Maso rozdělíme na 8 plátků nebo obdélníků, každý kousek naklepeme, osolíme a na střed položíme na proužky nakrájenou cibuli a papriku. Na ně položíme asi 3 špalíčky špenátu a přelijeme je lžičkou smetany ochucené česnekem rozetřeným se solí. Filety zavineme a svážeme kuchyňskou nití. Pekáč naplníme kostičkami sádla, mírně je podlijeme vodou a narovnáme na ně připravené malé rolády. Posypeme je kmínem a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 250 °C. Pak teplotu snížíme na 150 °C, sádlo zamícháme, rolády otočíme a pečeme ještě dalších 20 minut. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist