Roládkové chlebíčky s ovocem

Suroviny

vejce
3 ks
krupicový cukr
80 g
vanilkový cukr
1 ks
hladká mouka
100 g
hladká mouka na posypání
dle potřeby
nastrouhaná citrónová kůra
1/2 ČL
smetana ke šlehání
1 kelímek
zakysaná smetana
1 kelímek
červená pikantní zavařenina na potření
dle chuti
ovoce na ozdobu (např. jahody)
dle chuti
moučkový cukr
dle potřeby

Postup přípravy:

Žloutky vyšlehejte s polovinou dávky cukru a s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte pevný sníh. Mouku prosejte a smíchejte s citrónovou kůrou. Pěnu a sníh smíchejte a po částech zlehka vmíchejte mouku. Těsto natřete na pečícím papírem vyložený plech, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 8 minut. Po vyjmutí piškot ihned posypte hladkou moukou a obraťte na pergamen nebo čistou utěrku. Nechte při pokojové teplotě vychladnout, potom pečící papír opatrně sloupněte, plát namažte zavařeninou a stočte pomocí pergamenu či utěrky do rolády. Zakryjte ji a nechte asi hodinu odpočinout. Ušlehejte šlehačku a rozmíchejte ji se zakysanou smetanou, popř. trochu přislaďte moučkovým cukrem. Pak roládu nakrájejte na šikmé plátky a položte je řeznou stranou na mísu. Každý „chlebíček“ ozdobte omytým, osušeným a případně rozkrájeným ovocem a smetanovým krémem. Nakonec můžete moučník ještě lehce pocukrovat.

Hodnocení

1.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist