Řezy z Tangu

Suroviny

žloutky
4 ks
mletý cukr
20 dkg
olej
1 dcl
mléko
1 dcl
hladká mouka
20 dkg
prášek do pečiva
1 balíček
sníh z bílků
zakysaná smetana
2 ks
vanilkový cukr
2 balíčky
voda
0,5 l
cukr krystal
10 dkg
vanilkový pudink
1 ks
tang (nejlépe lesní směs či broskev)
1 hrnku

Postup přípravy:

Korpus:4 žloutky, 20 dkg mletého cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl mléka, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sníh z bílků

Krém: 2 kelímky zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, (možno přidat kelímek ušlehané smetany)

Želatina: 0,5 l vody, 10 dkg cukru krystal, 1 vanilkový pudink, 1 Tang (nejlepší lesní směs nebo broskev, ale každý podle chuti)

Ušleháme žloutky s cukrem a po kapkách přidáváme mléko. Přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Dáme péct a po upečení vychladit.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Krém:
Smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, případně s ušlehanou smetanou, a natřeme na korpus. (Dá se ještě vylepšit tak, že na smetanu naskládáme ovoce v příchuti Tangu.)

Želatina:
Všechny ingredience smícháme v kastrůlku a dáme vařit. Až vznikne želatina, opatrně ji nalijeme na korpus natřený smetanou. Necháme ztuhnout a podáváme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.11.2011 11:36| autor: elinka0101

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist