Řezy s tvarohem a broskvemi

Suroviny

polohrubá mouka
400 g
hera
240 g
krupicový cukr
250 g
mléko
250 ml
vejce
2 ks
prášek do pečiva
1 ks
sůl
1 špetka
měkký tvaroh
500 g
moučkový cukr
5 PL
smetana
1/2 hrnku
hrubá mouka
100 g
mletá skořice
1 PL
broskev
600 g
tuk na vymazání plechu
dle potřeby
mouka na vysypání plechu
dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g hery, 200 g krupicového cukru, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli

Krém: 500 g měkkého tvarohu, 5 lžic moučkového cukru, 1/2 hrnku smetany

Drobenka: 100 g hrubé mouky, 40 g hery, 50 g krupicového cukru, 1 lžíce mleté skořice

Prosetou mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a cukrem. Vejce rozkvedlejte v mléce. Změklou heru rozemněte se sypkou směsí a vmíchejte mléko s vejci. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu s vyšším okrajem. Na něj naskládejte na kousky nakrájené broskve (pokud použijete kompotované, nechte je dobře okapat. Z hrubé mouky, cukru, hery a skořice rozemněte drobenku a uložte ji na chvilku do chladu. Tvaroh utřete s cukrem a smetanou a rozetřete na ovoce. Vše posypte drobenkou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu snižte na 180 °C a koláč pečte 35 – 45 minut. Milovníci čokolády mohou povrch polít čokoládou a vynechat drobenku.

Tip: na přípravu tohoto koláče můžete použít jakékoli jiné ovoce.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.3.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist