Řezy s jahodovým krémem

Suroviny

hera
250 g
moučkový cukr
250 g
vejce
5 ks
polohrubá mouka
250 g
prášek do pečiva
1/2 sáčku
mléko
1 šálek
kakao
1 PL
cukr
2 PL
citrónová šťáva
1 PL
jahodový pudinkový prášek
1 balíček
máslo
250 g
jahody
500 g

Postup přípravy:

Těsto: 1 Hera, 250 g moučkového cukru, 5 vajec, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 šálek mléka, 1 lžíce kakaa

Krém: 2 lžíce cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 jahodový pudingový prášek, 250 g másla, 500 g jahod

Utřete Heru s cukrem a žloutky, vmíchejte mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Polovinu světlého těsta rozetřete na plech s okrajem vyložený pečícím papírem a pokryjte polovinou jahod. Do zbylého těsta vmíchejte kakao a rozetřete na světlé těsto. Vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte. Druhou polovinu jahod rozmačkejte nebo rozmixujte s citrónovou šťávou a cukrem (ten dejte podle chuti), nalijte do odměrky a dolijte vodou do 400 ml, přidejte puding a uvařte za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavte a míchejte do zchladnutí. Změklé máslo našlehejte a po kouscích do něj zašlehejte jahodový puding. Krém rozetřete na moučník a nechte v chladu ztuhnout. Ozdobte čokoládovou polevou a jahodami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist