Ředkvičkový salát s toastem

Suroviny

máslo
1 PL
toastový chéb
8 ks
česnek
2 stroužky
ředkvička
10 ks
mrkev
2 ks
citron
1 ks
nízkotučný krémový sýr
200 g
zelený salát
8 plátků

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Toastové chleby potřené trochou másla vyskládáme na plech a v troubě dozlatova upečeme. Po upečení je necháme lehce zchladnout a potřeme stroužky česneku – podle vlastní chuti.

Zeleninu opláchneme a necháme okapat, poté nastrouháme najemno (necháme si několik ředkviček na ozdobu).

V misce promícháme nastrouhané ředkvičky společně s mrkví a krémovým sýrem (nebo s jiným typem měkkého sýra), přidáme lžíci majonézy (může být samozřejmě i sójová). Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem a pár kapkami citronové šťávy.

Hotovou pomazánku servírujeme na česnekových toastech obložených salátovým listem. Nahoře je ozdobíme pokrájenými plátky ředkviček a lístkem čerstvé petrželky.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.3.2012 3:28| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist