Česneková pomazánka

Suroviny

eidam
250 g
majonéza
2-3 PL
česnek
1-2 stroužky
tavený sýr (trojúhelníčky)
2-3 ks
sůl a pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Podle chuti:
kompotovaný ananas nebo mandarinka
oliva protažená česnekem nebo paprikou
kousek Nivy
vlašské ořechy či hroznové víno

1. Nejprve si v misce nastrouháme tvrdý sýr. Oloupeme česnek a pomocí mačkadla ho protlačíme do mísy.
2. Pro výraznější chuť rozdrtíme a utřeme česnek na prkénku. Osolíme a přidáme k sýru. Pomazánka bude mít říz. Pokud nemáme česnek, možná najdeme v horní polici s kořenkami česnek granulovaný. Určitě tím nic nezkazíme.
3. Přidáme majonézu a kostky taveného sýru.
4. Dochutíme špetkou soli nebo vegety. Vmícháme pepř, jak kdo máme rádi.
5. Vše důkladně promícháme a načechráme vidličkou, aby se chutě propojily.
6. Servírujeme na křupavé bagetě jako chlebíčky nebo rohlíku v podobě jednohubek či kanapek.
7. Zbylý nastrouhaný sýr můžeme přidat navrch.
8. Ozdobíme kostkou ananasu, ale nemusí být.
9. Pomazánku dáme do lednice vychladit, kde nám svou trvanlivostí jistě vydrží i pár dní.

Variací na česnekovou pomazánku je nespočet. Místo ananasu lze na ozdobu použít i kompotovanou mandarinku nebo olivy s paprikou či česnekem. Každá ingredience vám tak přinese jiný prožitek. Hroznové víno a třeba kostka Nivy, to je vylepšení z královských řad! Také vlašský ořech se osvědčil. Nebojte se v kuchyni popustit uzdu fantazie a být trochu více kreativní. Vaše rodina a přátelé to náležitě ocení.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.1.2014 2:07| autor: Kovi

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist