Zapečené cibule s anglickou slaninou a smetanou

Suroviny

cibule
5 ks
anglická slanina
100 g
máslo
100 g
hladká mouka
100 g
mléko
100 ml
zakysaná smetana
1 balení
olej na smažení
sůl, pepř

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Všechny cibule oloupeme a kromě jedné, kterou nasekáme najemno, je přepůlíme. Anglickou slaninu pokrájíme na velmi drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme malé množství oleje. Na něm osmažíme cibulku spolu s pokrájenou anglickou slaninou. Směs nasypeme do zapékací mísy. V jiném hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme mouku a necháme ji zpěnit. Pak postupně přiléváme mléko. Šleháme metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Poté začneme přimíchávat zakysanou smetanu. Hotový bešamel lehounce dochutíme solí, pepřem a nalijeme do zapékací mísy na opečenou slaninu. Do bešamelu potom posadíme přepůlené cibulky a mísu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapečeme dozlatova.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.5.2012 4:26| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist