Nebe v ústech

Suroviny

cukr krystal
170 g
med
5 PL
máslo+2KL
370 g
hladká mouka+2KL
500 g
hera
200 g
vejce
2 ks
jedlá soda
2 KL
nasekané ořechy
350 g
mléko
300 ml
solamyl
2 KL
vanilkový cukr
1 balíček
rum na pokapání

Postup přípravy:

Těsto: 500 g hladké mouky, 200 g práškového cukru, 200 g hery, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 2 vejce, 2 lžičky sody

Griliáš: 120 g másla, 80 g krystalového cukru, 3 lžíce medu, 350 g nahrubo nasekaných ořechů

Krém: 300 ml mléka, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce solamylu, 90 g krystalového cukru, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, trocha rumu na pokapání

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Těsto:
K mouce a práškovému cukru přidáme heru, tekutý med, vejce, mléko, sodu a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na dvě části a vyválíme. Dáme na plech s pečicím papírem.

Griliáš:
Na pánev dáme máslo, med, cukr a necháme uvařit do pěny. Přidáme ořechy, dokud nezkaramelizují. Masa nesmí ztuhnout. Hned vylijeme na jedno rozválené těsto, rozetřeme po celé ploše a upečeme. Druhé těsto upečeme bez ořechů. Necháme vychladnout.

Krém:
Mléko s moukou, solamylem a cukrem uvaříme do husté kaše. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a po částech přidáme vychladnutou kaši.

Spodní díl bez ořechů pokapeme rumem a natřeme celým krémem. Přiložíme druhý díl s ořechy. Přitlačíme a necháme v chladu do změknutí.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.2.2012 9:09| autor: melisa

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist