Půlnoční silvestrovský guláš s houbami

Suroviny

vepřové maso
cibule
tuk
sladká paprika
majoránka
1 špetka
sušené houby
sůl
máslo

Postup přípravy:

1.Cibuli nakrájíme nahrubo (dáme jí opravdu tolik, kolik jsme dali masa) a necháme zpěnit na rozehřátém tuku (olej, sádlo aj.).

2. Než začne zlatovět, vložíme na ni kostky stejně nakrájeného masa a posypeme je paprikou, jemně rozdrcenou majoránkou a několika plátky sušených hub, které jsme roztloukli ( např.v hmoždíři) na prach).

3. Všechno dobře promícháme a necháme zvolna dusit ve šťávě, kterou maso pustilo. Často promícháváme.

4. Pak osolíme a dusíme tak dlouho, až se všechna šťáva ztratí. Teprve nyní půlnoční guláš podlijeme – ale pozor, nesmíme jej „utopit“ a dodusíme.

5. Šťávy nebude mnoho.

6. Když je maso úplně měkké, osmažíme dokřupava na másle na kroužky rozkrájenou menší cibulku a porce na talíři polijeme máslem s cibulkou.

7. Půlnoční guláš podáváme se slaným pečivem a dobrým pivem.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.12.2010 9:59| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist