Pudinkový koláč se skořicí

Suroviny

hladké mouky
20 dkg
sypkého cukru
20 dkg
vejce
4 ks
kypřící prášek do pečiva
1 ks
oleje
1 dcl
mléka do těsta
1 dcl
mléka na pudink
1/2 l
čokoládový pudink
1 ks
zakysaná smetana
1 ks
skořice

Postup přípravy:

Mouku, cukr, vejce, kypřící prášek, olej a mléko smícháme dohromady – nejlépe ručním šlehačem do hladka. Poté nalejeme do předem vysypaného pekáče.

Uděláme si pudink, vaříme dokud není hustý a rovnou horký ho nalijeme do těsta. Dáme péct do předehřáte trouby (180°C) na 30-40 minut. Dokud těsto není pořádně nadýchané.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Mezitím, co se koláč peče si připravíte zakysanou smetanu se skořicí. Do mističky dáte smetanu, přisypete 1 lžičku skořice a já dávám pro zvýraznění chuti jeden vanilkový cukr, vše smícháte.

Když je koláč upečený, opatrně ho potřete připravenou smetanou se skořicí (například stěrkou), aby se koláč nepotrhal. Necháte vychladnou a můžete podávat. Je opravdu výborný.

Dobrou chuť! :o)

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.3.2011 5:48| autor: Kacenka254

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist