Provensálská králičí stehna s olivami

Suroviny

zadní králičí stehno
4 ks
suché bílé víno
2 dl
horký masový vývar
2 dl
černá oliva bez pecek
150 g
olej
4-5 PL
rajčatový protlak
2 PL
hladká mouka
1 PL
bylinka (tymián, petrželka, bobkový list, rozmarýna, šalvěj)
1 svazek
cibule
1 ks
sůl, drcený pepř
dle chuti

Postup přípravy:

V hrnci s rozehřátým olejem zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, osolené a opepřené maso, které opečeme ze všech stran dozlatova. Pak maso poprášíme moukou a za stálého míchání necháme zapražit. Maso podlijeme vývarem a rozmíchaným protlakem. Přidáme bílé víno, bylinky a pod poklicí na mírném ohni dusíme doměkka. Asi 1 a 1/2 hodiny. Zhruba 8 minut před koncem dušení, když už je maso úplně měkké, přisypeme olivy. Odstraníme stonky od bylinek.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist