Prdelačka s jelity a česnekem

Suroviny

jelita či jelitový prejt
česnek
3-4 stroužky
cibule
1 ks
majoránka
kostka masox
1 ks
pepř
střední brambor
1 ks
sádlo

Postup přípravy:

1. Na kousek sádla dáme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Přidáme 2 stroužky utřeného česneku a zalijeme trochou vody s kostkou bujonu.

2. Přidáme nakrájená, rozdrobená, případně nastrouhaná jelita-prejt) a rozvaříme do struktury bez zjevných kusů.

3. Přidáme horkou vodu a nastrouhaný brambor na hrubém struhadle a zbytek česneku.

4. Dáme cca 2 špetky majoránky a vaříme, dokud není brambor změklý.

5. Dochutíme pepřem a případně tekutým kořením (Vegeta). Vypneme a přidáme pro vůni zbytek majoránky.

TIP:
Polévku podáváme s rohlíkem. Zprvu jsme dávali do polévky krupky, nebo rýži, ale zdálo se nám to být zdlouhavé z důvodu jejich máčení a předvaření. Zahuštění nám udělá stejnou službu i syrový brambor, který má škrob a tak je polévka taková trošku krémovější. A hlavně nahrubo nastrouhaný brambor zkracuje vaření a není nutná předběžná příprava.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.1.2011 4:24| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist