Povidla z třešní s rumem a skořicí

Suroviny

vypeckované třešně
1 kg
cukr krystal
400 g
voda
1,5 l
vanilkový cukr
1 ks
skořice
1 PL
rum
1 PL

Postup přípravy:

Omyté, okapané třešně vypeckujeme, dáme do velkého hrnce, podlijeme 1,5 l vody a vaříme asi 1,5 hodiny, až budou rozvařené. Necháme vychladnout a odležet do druhého dne. Druhý den k třešním přidáme skořici a sáček vanilkového cukru a znovu vaříme asi 1,5 hodiny. V této fázi nasypeme cukr a znovu vaříme nejméně dalších 30 minut. Ochutnáme, zda jsou povidla dostatečně sladká, zkontrolujeme hustotu, pokud se při míchání vytváří za vařečkou cestička, povidla jsou hotová, jinak je ještě chvíli povaříme. Sklenice i víčka vypláchneme rumem, naplníme horkými povidly a dobře uzavřeme.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 17x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2015 7:33| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist