Pórkové omeletky se žampióny

Suroviny

pórek
1 ks
menší žampión
6 ks
vejce
8 ks
smetana 33%
2 PL
máslo
4 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti
nakládaná kapie
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěné žampióny rozkrájíme na plátky a dáme zatím stranou. Důkladně omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka i se zelenou částí. V pánvi rozpustíme máslo a dvě lžíce si ponecháme stranou. Na zbylém nejprve dosklovita orestujeme pórek. Vyndáme jej a do výpeku dáme žampióny. Restujeme, dokud se všechna voda z hub neodpaří. Vejce rozšleháme se smetanou, solí a pepřem. Lívanečník potřeme vždy trochou másla, vlijeme trochu vaječné hmoty. Tu obložíme trochou žampionů a posypeme částí pórku. Necháme srazit. Takto připravíme všechny omeletky. Na talířích je ozdobíme nudličkami kapie.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist