Pórková polévka s vejcem

Suroviny

pórek
50 g
vývar z kostí
1 l
máslo
2 PL
hladká mouka
3 PL
vejce
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
polévkové koření (lze vynechat)
dle chuti
starší bílé pečivo
dle libosti
kousek másla
dle potřeby

Postup přípravy:

Pórek dobře omyjte a nakrájejte na drobné nudličky. Zalijte ho vývarem a uvařte téměř doměkka. Pórek slijte, dejte stranou a vývar uchovejte. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, rozřeďte ji vývarem z pórku a vařte alespoň půl hodiny. Potom přidejte pórek, sůl, pepř, rozkvedlaná vejce a nechte je srazit. Polévku ještě můžete dochutit polévkovým kořením. Starší pečivo nakrájejte na kostičky, osmažte na másle dokřupava a podávejte k polévce.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.10.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist