Popovický guláš s křenem a pivem

Suroviny

cibule
1 ks
česnek
1 hrst
hovězí maso
1 kg
chléb
20 dkg
kmín
1 ČL
křen
1 PL
majoránka
1 PL
pálivá paprika
1 ČL
pepř
1 ČL
pivo
1 ks
rajský protlak
1 ks
sůl
1 ČL
vývar
5 dcl
příloha

Postup přípravy:

Doporučené přílohy: bramboráčky, houskové knedlíky.

Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečeme. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme ještě kmín a dusíme doměkka.

Guláš zahustíme přes cedník namočeným chlebem. Mezi prsty rozemneme majoránku a dovaříme do potřebné hustoty. Těsně před dovařením přilijeme pivo Kozel světlý.

Guláš můžeme dle potřeby přiostřit pálivou paprikou. Přímo na talíři polijeme maso a přidáme jemně nastrouhaný křen.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.4.2011 6:14| autor: Roman1

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist