Pomerančové piškoty s marmeládou a čokoládou

Suroviny

vejce
2 ks
krupicový cukr
70 g
hladká mouka
60 g
nasekaná pomerančová kůra
1/2 KL
pomerančová marmeláda na potření
rozpuštěná hořká čokoláda na ozdobu

Postup přípravy:

V misce ponořené do horké vodní lázně vyšleháme vejce s cukrem na hustý krém. Misku vyjeme z vodní lázně a do krému přimícháme hladkou mouku a nasekanou pomerančovou kůru. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé piškotky (nebo je utvoříme lžičkou).

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme asi 5 minut dozlůatova. Hotové piškoty potřeme pomerančovou marmeládou, přestříkáme pomocí cukrářského sáčku nebo jen lžičky rozpuštěnou hořkou čokoládou a necháme zaschnout.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.2.2011 9:42| autor: kokinka88

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist