Tvarůžková pomazánka

Suroviny

pomazánkové máslo
250 g
olomoucké tvarůžky
150 g
cibule
1 ks
pažitka
dle chuti
sůl a pepř
dle chuti
pivo
4 PL

Postup přípravy:

  • Tvarůžky nakrájíme nebo nastrouháme na hrubším struhadle.
  • Pomazánkové máslo smícháme s tvarůžky.
  • Přidáme trochu soli, pepře, nadrobno nakrájenou cibulku a pažitku či cibulkovou nať.
  • Ušleháme vidličkou a vařečkou, ale je možno i elektrickým hnětačem nebo mixérem.
  • Přilijeme trochu piva, tolik, aby šla pomazánka dobře natírat.
  • Necháme minimálně přes jednu noc uležet v lednici.

Mažeme na slaběji nakrájený chléb, rohlíky, keksy, šikmé řezy z veky či bagety, nebo ještě lépe na teplou topinku pečenou na oleji i na sucho.
Variací na tvarůžkovou pomazánku je mnohem více. Další vhodnou přísadou je asi polovina červené čerstvé papriky, nebo kapie, nakrájené na malé kostičky. Dalším druhem je například Pikantní tvarůžková pomazánka, kdy se přidávají 2 až 3 stroužky utřeného česneku a dle chuti mletá pálivá paprika. Piva stačí ale jen trocha, aby se pomazánka nenaředila více, než je potřeba. Další přísady můžeme volit dle své vlastní fantazie, třeba na drobno nakrájenou šunku či salám, hroznové víno apod. Nebojte se experimentovat, vaše rodina a přátelé to určitě náležitě ocení.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2014 8:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist