Pomazánka na chlebíčky

Suroviny

velkých brambor
5 ks
majonézy
3 PL
tatarské omáčky
2 PL
hořčice
0,5 PL
kyselé okurky
2 ks
vejce
2-3 ks
sůl, pepř
šunky
20 dkg
eidam
15 dkg
sterilované kapie
4 ks
cibule, hrášek, karotka, pórek

Postup přípravy:

  • Nejprve si dáme vařit vejce, je potřeba udělat je na tvrdo. Brambory uvaříme ve slupce, kterou sejmeme.
  • Vezmeme si struhadlo a obě suroviny jemně nastrouháme společně s okurkami.
  • Přidáme majonézu s tatarkou a hořčicí.
  • Vznikne nám směs, kterou dochutíme solí a pepřem.
  • Tento základ lze různě obměňovat, např. cibule, hrášek, karotka a pórek
  • Každému přijde k chuti zvláště, když jí podáváme vychlazenou a pěkně servírovanou.
  • Plátek šunky, kousek sýru a sterilované kapie na bílé vece vypadá skvostně.

Klasickými chlebíčky, které koupíme v obchodě nikoho neurazíme. Pokud si vytvoříme vlastní, máme jistě navrch. Vaší tvůrčí aktivitě už nestojí v cestě nic. Přijde vám bramborová pomazánka příliš obyčejná? ½ základu si dejte stranou a přeměňte jí na bramborový tatarák čili lutenici. Takhle máte jistotu, že si pochutnají všichni, i ti, co vyhledávají kořeněné a pikantní druhy pomazánek.

Využijte vykrajovátek na cukroví a kouzlete se surovinami, které mají atypické tvary, které se na oslavu prostě hodí.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2014 10:26| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist