Polpettone - domácí sekaná s parmezánem

Suroviny

mleté maso hovězí a vepřové
500 g
umletý salám mortadela
100 g
mléko
4 PL
vejce
2 ks
cibule
3 ks
malá mrkev
1/2 ks
řapíkatý celer
1 stonek
rohlík
1 ks
mletý parmezán
3 PL
bílé víno
1 sklenička
rozmarýn
3-4 větvičky
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejeme olej, zpěníme cibuli a ostatní nakrájenou zeleninu, ochutíme nakrájeným rozmarýnem, případně podlijeme dvěma lžícemi horké vody a necháme odpařit. Nakrájenou housku, nebo rohlík přelitou mlékem rozmačkáme a vyždímáme (vyždímané mléko odstraníme). Do mísy s houskou rozklepneme vajíčka, osolíme, opepříme a přidáme mleté maso a mortadelu. Ochutíme strouhaným sýrem parmezánem. Přidáme osmahnutou zeleninu. Rukama směs důkladně promícháme. Na pomoučněném vále uplácáme z masové směsi úhledný bochánek, který se vejde do hrnce, který můžeme vložit do trouby. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 45-60 minut dozlatova. 15 minut před koncem pečení přelijeme bílým vínem a dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist