Polévka zelňačka s uzeným masem

Suroviny

kysané zelí
brambory
dobré uzené maso
smetana ke šlehání
mléko
hladká mouka
máslo
cibule
bílý pepř
bobkový list,nové koření
sůl, ocet, cukr

Postup přípravy:

Uzené se nakrají na kostičky a orestuje na másle zpěněné cibuli, kolik uzeného tolik cibule. Pak se přidá voda nebo vývar, česnek a spolu s nakrájenými bramborami se vaří.

Zelí se scedí a lehce se vyždíme a trochu pokrájí, dá se vařit spolu s novým kořením a bobkovým listem do osolené vody. Šťávu z kysaného zelí z pytlíku odložíme ve skleničce.

Jakmile jsou brambory hotové, přidáme zelí včetně koření, přivedeme k varu a zahustíme rozdělanou moukou v mléce 0,5l.

Po zhoustnutí polévky přidáme pepř podle chuti, smetanu, trochu cukru a dovařte. Nakonec je možné dokyselit ještě octem nebo lákem ze zelí.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist