Polévka z kapusty s klobásou

Suroviny

klobása
2 ks
kapusta
200 g
brambory
2 ks
špek
50 g
hladká mouka
2 PL
kmín
1 KL
masox
pepř
ocet
česnek
4 stroužky
sůl

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do kastrolu dáme nakrájenou kapustu a spaříme ji vroucí vodou. Přidáme brambory nakrájené na kostky, klobásu‚ masox a kmín a dáme vařit. Až vše změkne‚ v druhém kastrolu si rozškvaříme špek nakrájený na drobné kostičky. Poté přidáme mouku‚ opražíme, zalijeme trochou studené vody a prošleháme metličkou.

Uvařenou kapustu s bramborami a klobásou přelijeme do hrnce se špekem. Necháme ještě asi 10 minut provařit‚ pak dochutíme pepřem‚ octem a třeným česnekem. Podle potřeby ještě přisolíme nebo použijeme polévkové koření. Tuto hutnou polévku můžeme podávat s pečivem klidně jako hlavní chod.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.2.2012 8:17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist