Polévka z dýně se šlehačkou

Suroviny

dýně (hokaido)
11 kg
máslo
60 g
vývar nebo voda
1 sklenice
bujón
4 ks
smetana ke šlehání
3/4 hrnek
cibule
1 ks
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Postup přípravy:

Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a velmi pozvolna ji opékáme asi 15 minut doměkka. K cibuli přidáme dýni, přilijeme vývar a zvolna vaříme zaklopené 20 minut, než dýně změkne, pak polévku necháme vychladnout. Měkkou dýni s vývarem po dávkách na jemno rozmixujeme, rozmixovanou hmotu vrátíme zpět do hrnce. Přilijeme smetanu, polévku osolíme, okořeníme pepřem a za stálého míchání ji důkladně prohřejeme.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.9.2015 2:29| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist