Polévka se žampiony a smetanou

Suroviny

větší cibule
1 ks
máslo
5 dkg
voda
1 l
žampiony
20 dkg
sůl
hladká mouka
3 PL
kmín
1/2 KL
smetana
4 PL
vejce
1 ks

Postup přípravy:

1. Rozpálíme máslo na něm osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme mouku – jakmile směs začne hnědnout, přišleháme vodu.

2. Přidáme nakrájené žampiony, kmín, sůl a vaříme do měkka asi 25 – 35 minut.

3. Po změknutí žampionů budeme muset pravděpodobně přidat další vodu podle potřeby. Přilijeme smetanu, zašleháme vejce a už to necháme jenom krátce srazit.

4. Odstavíme, dochutíme a můžeme baštit.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.1.2011 4:31| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist