Polévka se smetanou a pažitkou

Suroviny

chladný drůbeží vývar
300 ml
smetana na vaření
150 ml
nakrájená pažitka
1 hrst
zakysaná smetana
2 PL
hladká mouka
2 PL
žloutek
2 ks
máslo
1 plátek
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme, necháme provařit 10 minut. Vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky, dochutíme solí.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.4.2015 3:45| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist