Polévka s uzeným jazykem a zeleninou

Suroviny

uzený hovězí jazyk
1 ks
voda
2 l
petržel
1 ks
celer
1 kousek
pórek
1 kousek
cibule
1 ks
malá mrkvička
1 hrst
libeček
1 snítka
bobkový list
1 ks
nasekaná petrželka
1 hrst
tvrdší chléb
2 krajíce
máslo (na osmažení chleba)
1 PL
sůl, celý pepř
dle chuti
nové koření
dle chuti

Postup přípravy:

Hovězí jazyk vložíme do tlakového hrnce spolu se zeleninou a kořením, zalijeme vodou a vaříme 40 minut. Uvařený jazyk necháme částečně vystydnout, oloupeme ho a asi třetinu nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu ve vývaru rozmačkáme vidličkou, přidáme nakrájený jazyk a malé mrkvičky. Polévku přivedeme opět k varu a vaříme asi 3 minuty. Chléb nakrájíme na kostičky, které opečeme na másle a přidáme do polévky s nasekanou čerstvou petrželkou až těsně před podáváním.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist