Polévka s kukuřicí a kefírem

Suroviny

mražené kukuřice
200 g
cibule
150 g
hladké mouky
50 g
másla
80 g
zeleninového bujónu (1 litr)
2 kostky
kefíru z kozího mléka
50 ml
olivový olej
pažitka
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy:

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, zpěňte ji, přidejte hladkou mouku a vzniklou jíšku 3 minuty opékejte. Přilijte 1 litr zeleninového bujónu a metličkou vše dobře promíchejte. Přidejte kukuřici a 20 minut zvolna vařte. Osolte podle chuti. Polévku rozmixujte ponorným mixérem. Na závěr zjemněte kefírem a krátce povařte. Naservírovanou polévku lehce zakapte olivovým olejem, přidejte nasekanou pažitku a čerstvě meltý pepř.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2011 4:46| autor: stepanecka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist