Polévka podle babičky

Suroviny

menší květák
1 ks
hladká mouka
1 PL
máslo
1 PL
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
vejce
1 ks
voda
1,5 l
nadrobno nasekaná petrželka
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Nejprve očistíme květák, rozkrájíme jej na růžice a opláchneme. Vložíme do hrnce a ve vroucí osolené vodě povaříme. Mezitím si připravíme jíšku. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Usmaženou cibulovou jíšku přisypeme do hrnce s uvařeným květákem. Potom šťouchadlem na brambory květák s jíškou pořádně prošťoucháme. Mrkev nastrouháme najemno a přidáme do hrnce. Vaříme cca 10 minut. Nakonec vyklepneme do polévky vejce, okořeníme a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:26| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist