Pohár se zmrzlinou a šlehačkou

Suroviny

horká voda
100 ml
hořká čokoládová poleva
1 PL
instantní káva 3 v 1
18 g
rum
1 PL
vanilková zmrzlina (kopeček)
1 ks
šlehačka
rozinky

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Rozinky nakrájíme na malé kousky. Hořkou čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu. Balíček instantní kávy zalijeme vařící vodou a přidáme 1 lžíci rumu. Necháme vychladnout.

Vysokou sklenici, kterou nejdříve necháme asi 5 minut v mrazáku, naplníme kopečkem zmrzliny a řádně upěchujeme. Na zmrzlinu nalijeme tenkou vrstvu čokoládové polevy, která nám ihned zatuhne.

Do poháru nalijeme studenou kávu s rumem, bohatě ozdobíme šlehačkou a posypeme pokrájenými rozinkami.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.7.2011 9:55| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist