Pohanka se zeleninou a dýňovými semínky

Suroviny

pohanka
250 ml
mražený povolený hrášek
50 g
kedlubna
100 g
mrkev
100 g
cuketa
150 g
brokolice
150 g
provensálské koření
1 ČL
olivový olej
3 PL
dýňové semínko
2 PL
loupané konopné semínko
2 PL
mořská sůl
dle chuti
čerstvě mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Pohanku krátce osmažte v kastrole na oleji, zalijte ji dvojnásobným množstvím vody a lehce osolte. Povařte 2 minuty, vypněte a pod pokličkou nechte dojít. V hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a kedlubnu. Vařte dvě minuty a přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, na drobné růžičky rozebranou brokolici, povařte další dvě minuty a pak sceďte. Mezitím nasucho opečte dýňová a konopná semínka. Zeleninu promíchejte s pohankou a semínky a podávejte.

Náš tip: chcete-li, aby si zelenina zachovala více vitamínů, uvařte ji v páře.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.9.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist