Plněný závitek z vepřového masa se smetanou

Suroviny

vepřové kýty
600 g
vepřové plece
200 g
smetany
100 ml
kmín
sladká paprika
sůl
vepřového sádla
60 g
vývaru
200 ml

Postup přípravy:

Vepřovou kýtu otřeme vlhkým ubrouskem, přes vlákno ji nakrájíme na 4 tenké plátky, které dobře naklepeme a osolíme. Vepřovou plec společně s kmínem pomeleme na strojku, osolíme, přidáme mletou papriku, smetanu a dobře promícháme. Nádivku rozdělíme na osm dílů.

Na připravené plátky kýty dáme vždy dvě dávky náplně, které klademe co nejblíže k okrajům tak, abychom je mohli dobře stočit proti sobě ke středu plátku. Takto připravené „naháče“ vložíme do sádlem vymazané nádoby těsně vedle sebe, aby při pečení zůstal zachován jejich tvar. V rozpálené troubě zapékáme asi 5 minut při 250 °C, potom zmírníme na 180 °C, maso podlijeme vývarem a pečeme dozlatova.

V průběhu pečení maso obrátíme. Průběžně poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.

Jako příloha poslouží vařené brambory, bramborové placky, bramboráčky, bramborové knedlíky, saláty z čerstvé nebo nakládané zeleniny.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist