Plněné zelné závitky na pivu se slaninou

Suroviny

zelné hlávky
1500 g
mletého masa
500 g
anglické slaniny
100 g
vejce
1 ks
cibule
1 ks
piva
2 dcl
nasekané petrželky
1 PL
kmín
dle chuti
sůl
dle chuti
majoránka
dle chuti

Postup přípravy:

Hlávku zelí postavíme košťálem dolů, odřízneme vršek hlávky a vydlabeme, aby stěny hlávky zůstaly silné tak 1 cm (vydlabané zelí použijeme třeba na salát). Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, petrželkou, vejcem, ochutíme kmínem, solí, majoránkou a utřeným česnekem. Směs promícháme a naplníme jí hlávku zelí. Potřeme olejem, poklademe plátky anglické slaniny, převážeme provázkem. Hlávku dáme do pekáče a pečeme v troubě asi 1 hodinu, během pečení přeléváme pivem. Upečenou hlávku necháme chvíli odpočinout, nakrájíme jako bábovku a podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme šťávou a dozdobíme nakrájenou slaninou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.3.2016 7:12| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist