Plněné hrušky přelité hořkou čokoládou

Suroviny

hruška
4 ks
hořká čokoláda
100 g
ztužený tuk (v lepším případě kakaové máslo)
20 g
jemně mleté ořechy
2-3 PL
rybízový džem
4 PL
citrón
1 ks
citrónový likér nebo jiný alkohol
1 PL
krystalový cukr
2 PL
jemně nasekané pistácie (nebo jiné ořechy)
1 PL

Postup přípravy:

Hrušky oloupejte, zespodu vydlabejte jaderník, vložte je do hrnce, zalijte citrónovou šťávou, posypte cukrem, zalijte vodou, aby byly ponořené, a povařte skoro doměkka. Vychlaďte studenou vodou a osušte. Ořechy promíchejte se lžící džemu a směsí naplňte hrušky. Zbylý džem rozmíchejte s citrónovou šťávou, rozehřejte a vmíchejte alkohol. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni spolu se ztuženým tukem, hrušky polijte čokoládou, položte na tácek vyložený pečícím papírem a ještě nezaschlé posypte nasekanými pistáciemi. Nechte úplně ztuhnout, na talířky rozdělte omáčku z džemu a doprostřed posaďte hrušku.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist