Plněná rajčata s parmezánem

Suroviny

velká rajčata
4 ks
cibule
1 ks
másla
1 PL
vejce
2 ks
strouhanky
50 g
parmezánu (nebo podobného tvrdého sýra)
1 PL
lístků zavinutky nebo 12 lístků agastache
12 ks
oleje
1 PL

Postup přípravy:

Rozehřejte troubu na 200 °C. Připravte si menší pekáček a vytřete jej olejem. Uřízněte vršek rajčat a  vydlabejte vnitřní část. Nechejte je vykapat. Vyškrabanou dužinu nevyhazujte, pokrájejte ji na malé kousky. Stejně tak vydlabejte dužinu z uříznutých vršků a pokrájejte ji. Cibuli nakrájejte na jemno a osmažte na másle dozlatova. K osmažené cibulce přidejte pokrájená rajčata. Vejce krátce prošlehejte se strouhankou a  polévkovou lžící vody. Jakmile se z rajčat vydusí voda, přilijte vaječnou směs a krátce osmažte, aby náplň ještě zůstala vláčná a tvárná, asi jako míchaná vajíčka. Listy zavinutky nebo agastache nasekejte na nudličky a vmíchejte k obsahu pánvičky. Rajčata naplňte směsí a skládejte na plech lehce vymaštěný olejem. Pečte 20 minut, pak posypte sýrem a ještě 5 minut zapékejte, aby se sýr rozpustil.

Zdroj: vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2015 12:34| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist