Plněná jablka ve slaninovém župánku

Suroviny

slanina
200 g
jablka
4 ks
cibule
1 ks
vepřové maso
200 g
drcené ořechy ( vlašské nebo lískové)
50 g
niva
50 g
pepř a sůl
na dochucení

Postup přípravy:

Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte drobně nakrájenou cibuli a maso a lehce opečte doměkka. Odstavte, vmíchejte nasekané ořechy a rozdrobenou nivu. Podle chuti osolte a opepřete. Jablka oloupejte, odkrojte horní třetinu, obě strany jablka částečně vydlabejte a naplňte je připravenou směsí. Položte na sebe do hvězdy tři plátky slaniny, jablko položte na střed, proužky slaniny přehněte na vršek jablek a zajistěte párátkem. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, vložte je do předehřáté trouby (nebo pod gril) a zapečte lehce dozlatova (asi 15 minut).

Náš tip: Jablka podávejte s opečenými topinkami, které můžete potřít česnekem.

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.5.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist