Plněná chlebová kapsa s masem a lilkem

Suroviny

chlebová placka (arabský nebo libanonský chléb)
4 ks
kuřecí prso
2 ks
rajče
2 ks
malá cibule
2 ks
malá cuketa
1 ks
olivový olej
1 dl
rukola
1 hrst
malý lilek
1/2 ks
provensálské koření
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Lilek rozkrájíme na širší kolečka, posypeme solí a necháme 20 minut „vypotit“. Potom je omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtverečky. Cuketu rozkrájíme na půlkolečka, cibuli na dílky, rajčata na plátky. Rozehřejeme tři lžíce oleje a opečeme na něm dozlatova na nudličky nakrájené maso. Ke konci jej osolíme a posypeme kořením. V jiné pánvi nejprve orestujeme na zbylém oleji cibuli, dále přidáme lilek a cuketu. Společně dále restujeme, zeleninu osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme plátky rajčat. Prohřejeme a k zeleninové směsi vmícháme maso. Placky nahřejeme v troubě, odřízneme jim okraj a opatrně je rozevřeme. Dovnitř dáme listy rukoly a připravenou směs. Ihned podáváme.

Tip: směs můžete přelít jogurtovým česnekovým dresinkem.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.2.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist