Pivní štrůdl s jablky

Suroviny

hladká mouka
300 g
ztužený tuk
1/2 kostky
pivo
16 PL
cukr
6 ČL
skořice
1 ČL
oříšky
1 PL
rozinky
1 PL

Postup přípravy:

Do hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku (Iva, Omega…) a přidáme 16 polévkových lžic piva. Těsto zpracujeme ze začátku příborovým nožem, později rukama až do hladka na vále. Uložíme jej asi na 20 minut pod hodně zahřátý kastrůlek (lze jej nahřát prázdný v troubě nebo nad párou). Těsto pod kastrůlkem zvláční a spojí se, takže proces nahřát je velmi důležitý. Hotové těsto rozdělíme na polovinu a z každé části rozválíme co největší a nejtenčí oválnou placku, poklademe na ni najemno nakrájená jablka, posypeme sekanými oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí. S pomocí utěrky zavineme, položíme na plech a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě do doby, než těsto začne růžovět.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2015 10:32| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist