Pivní štrůdl s jablky

Suroviny

hladké mouky
350-400 g
prášku do pečiva
1/4 balíčku
tuku 100%
100 g
vejce
1 ks
cukru
180 g
soli
1 špetka
piva 8%
200 ml
mouka na vyválení
jablek
350-400 g
rozinek
50 g
kandovaného ovoce
50 g
ořechových jader
50 g
skořice

Postup přípravy:

Těsto: 350-400 g hladké mouky, 1/4 balíčku prášku do pečiva, 100 g 100% tuku, 1 vejce, 80 g cukru, špetka soli, 200 ml 8% piva, mouka na vyválení

Náplň: 350-400 g jablek, 100 g cukru, 50 g rozinek, 50 g kandovaného ovoce, 50 g ořechových jader, skořice

Na vál přesejeme mouku a smícháme s práškem do pečiva. Přidáme vejce, rozmačkaný 100% tuk, pivo, špetku soli, cukr. Vše zpracujeme v tužší těsto, které necháme v chladu asi 1 hodinu odležet.

Poté je rozválíme na 3 mm silnou placku a rozpůlíme ji. Naneseme na ni směs nakrájených jablek, drcených ořechů, rozinek a kandovaného ovoce. Posypeme cukrem, smíchaným se skořicí. Pečlivě přehneme, lehce stiskneme a přeložíme na pečicí plech. Na povrchu těsto několikrát propíchneme špejlí. Vložíme do středně vyhřáté trouby a dozlatova upečeme.

Hotový závin lehce potřeme pivem a pocukrujeme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist