Piškotový dort s ovocem a želatinou

Suroviny

vejce
3 ks
cukr krupice
12,5 dkg
teplá voda
5 PL
polohrubá mouka
12,5 dkg
prášek do pečiva
1/2 balení
šlehačka
2 ks
práškový cukr
12,5 dkg
ztužovače šlehačky
2 ks
zakysaná smetana
2 ks
jakékoli ovoce
šťáva z kompotů
1/2 l
vanilkový cukr
1 balení
pudink
1 ks

Postup přípravy:

Těsto: 3 vejce, 12,5 dkg cukru krupice, 5 lžic teplé vody, 12,5 dkg polohrubé mouky, ½ balení prášku do pečiva

Náplň: 2 šlehačky, 2 lžíce práškového cukru, 2 ztužovače šlehačky, 2 zakysané smetany, jakékoli ovoce

Želatina: ½ l šťávy z kompotu, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 pudink

Žloutky a cukr vymícháme s vodou, přidáme tuhý sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva a upečeme.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Poté si připravíme náplň. Do vyšlehaných šlehaček přidáme ztužovače, potom zakyslé smetany, nakonec práškový cukr a promícháme. Hmotu natřeme na vychladlé těsto. Přidáme ovoce a zalijeme želatinou.

Želatinu vyrobíme tak, že do šťávy z kompotu přidáme práškový cukr, vanilkový cukr, pudink a uvedeme do varu, aby hmota zhoustla. Potom mícháme ve studené vodě do vychladnutí. Studené dáme na koláč.

Moučník dáme do ledničky a necháme uležet – nejlépe do druhého dne.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.10.2011 9:43| autor: KECKA_1

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist