Piškotové řezy Božena s nádivkou a polevou

Suroviny

vejce
5 ks
cukr
300 g
jablko
450 g
polohrubá mouka
300 g
kakao
3 PL
rostlinný tuk
125 g
prášek do pečiva
1 ks
piškot nebo sušenka (esíčka)
300 g
máslo
250 g
moučkový cukr
100 g
rum
3 PL
tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
dle potřeby
čokoládová poleva
dle chuti

Postup přípravy:

Těsto: 5 vajec, 300 g cukru, 300 g nastrouhaných jablek, 300 g polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 125 g rostlinného tuku, 1 prášek do pečiva

Nádivka: 300 g mletých piškotů nebo sušenek (Esíčka), 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 3 jablka, 3 lžíce rumu

Vejce utřete s cukrem a kakaem do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a spolu s nastrouhanými jablky vmíchejte do hmoty. Přidejte rozehřátý tuk a vypracujte vláčné těsto. Rozetřete ho na vymazaný a vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Oloupejte 3 jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte nebo nastrouhejte a rozvařte na kaši. Nechte ji vychladnout, přimíchejte do ní mleté piškoty nebo sušenky a rum. Změklé máslo utřete s cukrem a smíchejte s jablečnou hmotou. Upečený a vychladlý korpus potřete nádivkou a nechte v chladu ztuhnout. Potom potřete povrch předem připravenou polevou a nechte opět v chladu rozležet.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist