Piškotová roláda s jedlými kaštany

Suroviny

vajec
4 ks
cukru
80 g
polohrubé mouky
80 g
smetany
300 ml
jedlých kaštanů nebo ořechů
120 g
tekutého medu
1 PL

Postup přípravy:

Těsto: 4 vejce, 80 g cukru, 80 g polohrubé mouky

Náplň: 300 ml husté smetany na šlehání, 120 g jedlých kaštanů nebo ořechů, 1 lžíce tekutého medu

Vejce a polovinu cukru utřeme na hladký krém, postupně přidáváme mouku až se důkladně promísí. Přimícháme z bílků ušlehaný sníh a těsto nalijeme na plech s namočeným papírem na pečení. Rovnoměrně rozetřeme po celém plechu. Pečeme v předehřáté troubě 12-15 minut při 190 stupních. Plát těsta vyklopíme, zarolujeme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.

Smetanu a cukr ušleháme na pevnou šlehačku. Upečené kaštany oloupeme, nasekáme, promísíme s medem a vmícháme polovinu šlehačky. Rozbalíme srolovaný plát těsta, pomažeme ořechovou šlehačkou a opět zarolujeme. Upravíme na talíř a ozdobíme plátky čokolády.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 4:21| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist