Pilaf z bulguru a hub

Suroviny

bulguru
1 hrnek
zeleninového vývaru (i z kostky)
2 hrnky
čerstvých nebo 100 g sušených hub
250 g
cibule (nejlépe červená)
1 ks
másla
120 g
oleje
1 PL
zelené petrželky
1 hrst
drceného kmínu
1 ČL
kurkumy
1 ČL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Sušené houby předem (asi hodinu) namočte. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na polovině dávky másla zesklovatět. Přidejte bulgur a za stálého míchání 3 minuty opékejte. Přilijte horký vývar, trochu osolte a uveďte do varu. Přikryté vařte při mírné teplotě 10 minut, odstavte a stále zakryté nechte 10 minut dojít. Předem namočené houby sceďte a nechte okapat. Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na plátky. Na rozpáleném oleji je osmažte, přilijte trošku vody a poduste doměkka. Ochuťte kmínem, kurkumou, solí a pepřem a přimíchejte nasekanou zelenou petrželku. Houby smíchejte s bulgurem a se zbytkem másla. Ihned rozdělte do nahřátých misek a podávejte se zeleninovým salátem.

Tip: pokrm můžete zpestřit, když do něj zamícháte opražené plátky mandlí nebo lískových oříšků.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.10.2016 9:21| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist