Pikantní vepřové kotlety s kapustou

Suroviny

kapusta
700 g
vepřová kotleta bez kosti
4 ks
švestková povidla
3 PL
česnek
2 stroužky
chilli
1/2 ČL
sójová omáčka
2 PL
mleté nové koření
1/2 ČL
jablečný ocet
2 PL
olej (nejlépe olivový)
3 PL
sůl, mletý bílý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kapustu opláchněte, nechte okapat, vyřízněte košťál a listy nakrájejte na hrubší nudličky. V malém kastrůlku zahřejte povidla se lžičkou vody, přidejte sójovou omáčku, nové koření a pepř a dobře rozmíchejte. Kotlety lehce naklepejte, osolte, položte na (nebo pod) rozžhavený gril a grilujte z každé strany asi 7 minut. Během grilování maso potírejte švestkovou marinádou. Jablečný ocet smíchejte se 3 lžícemi vody, solí a pepřem. Na velké pánvi rozehřejte olej, dejte do něj chilli, rozetřený česnek a kapustu a krátce opékejte. Přilijte zředěný ocet, přiklopte a duste asi 4 minuty při mírné teplotě. Potom pánev odkryjte, zvyšte teplotu a kapustu vařte do odpaření veškeré tekutiny. Podle potřeby dochuťte kapustu. Maso rozdělte na talíře, obložte kapustou a podávejte s rýží.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.6.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist