Pikantní omáčka z rajčat a česneku - rajčes

Suroviny

zralé červené rajče
1 kg
oloupaný zdravý česnek
30 dkg
sůl (nejlépe mořská)
10 dkg

Postup přípravy:

Suroviny nakrájejte a se solí rozmixujte na kaši. Čím důkladněji mixujete, tím bude omáčka jemnější a hustší. Nalijte do sklenic od kečupu, uzavřete a uložte ve spíži. Takto i bez sterilace vydrží minimálně rok beze změny chuti, vůně a pozitivních vlastností rajčat i česneku. Je VELMI PIKANTNÍ! Lze ji používat namísto kečupu, ale musíte velmi opatrně dávkovat. Výborně chutná na sázených nebo naměkko vařených vejcích, omeletách, k francouzským bramborům, zapékaným těstovinám apod. A samozřejmě ke všem masíčkům. Z jakkoliv upravené zeleniny udělá rajčes delikatesu.

Nejrychlejší svačinka: nasucho opečenou topinku tmavého chleba tenounce namažte rajčesem, a je to!

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.10.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist