Pikantní omáčka na špagety s bazalkou

Suroviny

těstoviny
500 g
oloupaná rajčata z plechovky
400 g
sardelové filetky
8 ks
olivový olej
4 lžíce
černé olivy bez pecek
3 lžíce
kapary
2 lžíce
suché červené víno
1 dcl
bazalka
1 svazek
česnek
3 stroužky
sušená chilli paprička
1/2 lžičky
sůl
na dochucení

Postup přípravy:

V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme na kousky rozkrájené sardelky s plátky česneku a chilli. Za stálého míchání mírně podusíme. Do směsi vmícháme překrájená rajčata i se šťávou a přilijeme také víno. Vše necháme zhruba 10 minut vařit na velmi mírném ohni. Nakonec do omáčky vmícháme překrájené olivy s kapary. Omáčku udržujeme teplou. V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny na skus. Po scezení je vmícháme do omáčky. Rozdělíme na porce a posypeme lístky bazalky.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.5.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist