Pikantní kotletky s bramborami na medu

Suroviny

vepřová kotleta
2 ks
červené víno
100 ml
rum
1 PL
med
2-3 PL
brambory
400 g
máslo
2 PL
olivový olej
dle potřeby
provensálské koření
dle chuti
sůl, drcená barevná pepřová směs
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory: asi 400 g brambor uvařených ve slupce, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce medu

Maso jemně naklepejte, osolte a okořeňte. Potřete ho olivovým olejem a nechte 30 minut odpočinout. Potom každý plátek opečte z obou stran na olivovém oleji, přidejte víno, ve kterém jste rozmíchali med a rum a poduste doměkka. Brambory oloupejte a rozkrájejte podélně na čtvrtky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte med a nechte trochu zkaramelizovat. Do pánve nandejte brambory a za opatrného míchání je opečte do červena. Podávejte obložené tropickým ovocem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist